Sunday, December 30, 2012

happy birthday to me...

Syukur kepada Allah yang telah bagi aku kesempatan utk bernafas dan telah pinjamkan aku kedunia sampai sekarang usia aku baru berumur 21 tahun..

happy birthday to me..!



aku sangat bersyukur mempunyai ibu yang sgt menyayangi... 
ucapan birthday ibu buat aku sebak..

" happy birthday. moga panjang umur, murah rezeki, sihat badan, semoga kak long menjadi anak yang terbaik antara yang terbaik.."
sori ibu lambat wish..

~ ibu..  tak penah ada erti kata lambat wish... thanks sbb dah lahirkan, rawat dan membesarkan kak long selama 21 tahun ni..

inshaa Allah kak long akan jadi kakak yang baik untuk adik2 dan jadi anak ibu yang terbaik...

love u ibu and all of u...

and thanks also to my friends neyza, tia  and anis..

then...

happy birthday to shafika my ex schoolmate and to fara my neighbour...

love kak long, bell

Sunday, December 9, 2012

Luahan Hati...


Mengapakah sangat sulit untuk menemukan seseorang yang bisa menyayangi dan mencintai diri kita dengan tulus?.
Diri ini penuh dengan kenangan lalu..
Mengapakah sukar utk aku lupakan?
Saat ini aku sangat merindukan kamu…
Kamu yang selalu membuat aku tersenyum, ketawa dan kau juga mengajar aku erti sabar..
Tetapi hanya aku seorang yang merasakan sebegitu..
Kau tidak..!!!
Betapa besarnya cintaku padamu tetapi engkau tak pernah menghargai diri ini..
Kau pergi begitu sahaja..
Kau pergi meninggalkan aku tanpa sebarang kata..
Kau menghilangkan diri dan terus menjauh tanpa sebarang ucapan maaf..
Betapa sakitnya hati ini dengan tingkahlakumu..
Terima kasih kepada kamu kerana telah menjadikan aku seorang wanita yang lebih kuat..
Dan aku ingin melupakan segala - galanya tentang kamu…
Semuanya..!!



Nukilan : Nabila Fatini

Wednesday, November 14, 2012

salam maal hijrah...

Esok merupakan tahun baru hijrah.. so buku lama akan tutup dan hisab di akhirat so esok kita akan buka buku baru.. Then, bagi aku sempena tahun baru hijrah ini kita harus pertingkatkan lagi amalan dan berubahlah ke arah kebaikan untuk menjadikan kita seorang manusia lebih berguna...

Yang pahit jadikan pengajaran... 
Yang baik teruskan dan kekalkan...
marilah kita bertaubat dan jadikanlah ia satu azam baru untuk tahun baru ini..

# jangan lupa baca doa akhir tahun dan awal tahun ya..


Thursday, November 1, 2012

November..

Just want to say hi to november and say good bye to oktober... moga lebih tenang dan bahagia dari bulan sebelumnya...

# aku harap tahap kesihatan aku lagi baik dari sebelum ni...

Wednesday, October 24, 2012

Radang Sendi..

Radang Sendi adalah salah satu penyakit yang membataskan pergerakkan anggota tubuh badan kita..
 Dalam bahasa medic adalah Artritis..
Yes...
Im the one of Artritis patient..
Hanya Allah sahaja yang tahu bagaimana sakitnya rasa sakit tu macam mana..

Aku tahu..
Allah tak akan bagi ujian kepada hambaNya kalau kita tak mampu..
Kira aku orang yang bertuah..
Sebab...
Penyakit tu penghapus dosa - dosa kecil..

Then..
Ujian juga menguatkan hati dan iman kita...
Ujian juga membuat kita selalu dekat dengan Allah..
Ujian kita mendidik kita jadi seorg yang lagi sabar dan tabah...

Ibu selalu memberi aku semangat...
"setiap penyakit ada ubatnya.."
yes..
that true..
Aku redha dengan ketentuan Allah..
dari Allah dia datang, Pada Allah jua dia kembali..

Thanks to umi sebab always bagi kata - kata semangat..
"Dont you ever give up"
Fight biela..!!
- umi -


Aku harap aku bukan salah seorang dari gambar di atas..

Sunday, October 7, 2012

Aku & Kamu...


"Mengapa terjadi perpisahan dengan seseorang yang kita sayang? Sebabnya Allah mahu menguatkan kembali hati kita. Kita tak sedar hati jadi lemah dan sakit sepanjang kita bercinta tanpa ikatan yang halal"...

Tak mampu....


Orang yg bijak akan menahan diri daripada KEMARAHAN atau emosi kita saling menunding jari dan meperbesarkn kesalahan orang lain sedangkn kita dari rumpun yang sama, manusia biasa yang tidak sempurna. Yang baik wajib dijadikan ikutan yang buruk itu harus dijadikan tauladan.

BELAJAR untuk melihat kelemahan diri sendiri & bukan mencari keburukan orang lain. Belajar untuk memperbetulkan diri sendiri kerana itu adalah langkah pertama untuk memperbetulkan orang lain.

Siapa kita untuk mengata & menilai perbuatan baik orang lain? Perbaiki diri sendiri, jangan buang masa kita untuk mengata & menilai perbuatan baik orang lain. Diri kita sendiri pun belum tentu baik zahir dan batin. Cermin diri sendiri terlebih dahulu, selalu muhasabah diri. tepuk dada tanya iman, sempurna kah iman kita?

Semalam...


Semalam awak datang ke dalam hidup saya. Saya cuba berikan cinta semampu yang saya tahu. Awak ajar saya, apa tu kasih sayang, awak ingatkan saya apa itu rindu. Tapi tiba-tiba awak hilangkan diri. Tanpa beritahu apa salah saya yang sebenarnya..

Hari ini, saya cuba jadi kuat. Cuba menjadi tekad seperti mana diri saya sebelum awak muncul dalam hidup saya. Andai kata, di luh mahfuz mmg sudah tertulis nama awak sebagai takdir hidup saya, saya terima dengan hati terbuka. Sebab saya masih sayangkan awak.

Tapi jika ada yang lain tertulis "dia" adalah jodoh saya yang sebenarnya, saya minta 1 sahaja. Doakan saya mampu lupakan awak. Sebab saya mahu mencintai pasangan dunia dan akhirat saya setulus hati. Kerana dialah " pelengkap buat kaki saya melangkah ke syurga " 


Saturday, October 6, 2012

SAHABAT


Macam - macam kita boleh mengungkapkan makna perkataan SAHABAT itu sendiri...
Sahabat adalah seseorang yang boleh kita berkongsi suka dan duka..
Dalam kehidupan, kita harus pandai memilih untuk di jadikan sahabat bukan kawan..

Sahabat adalah orang yang sanggup berada di samping kita ketika susah dan senang bukan hanya ada pada waktu kita berada dalam keadaan yang senang...

Sahabat..~
We shared smiles..
We wiped the tears..
and through the years..
our friendship has grown along with us..
you are truly a wonderful part of my life...

Sahabat sejati tidak akan membiarkan sahabatnya bersedih...
Sahabat sejati akan sentiasa ada disampiang kita tak kira di mana kita berada tak kisahlah jauh beribu batu..
Sahabat terlalu subjektif...

Sahabat yang sejati akan selalu memberikan nasihat kepada sahabatnya..
Sahabat yang baik akan selalu mengingatkan kita dengan Allah yang menjadikan kita lebih tenang..
Aku sayang akan sahabat yang aku ada sekarang..
Aku harap kita akan terus menjadi sahabat sampai ke syurga..

Friday, October 5, 2012

Ketenangan..


Sekarang hati aku merasa sangat tenang.. Ketenangan yang aku tak penah rasakan selama ini.. kebahagiaan yang aku rasakan hari ini adalah satu anugerah yang terindah dalam hidup aku.. dekat kan diri dengan maha Pencipta adalah jalan yang paling baik..

Aku tahu Allah tak kan bagi ujian dekat hambaNya kalau seseorang itu tak mampu.. Aku tahu masalah yang datang itu buat kita jadi lebih dewasa malah buat kita jadi lagi matang.. Allah memberikan kebahagiaan juga adalah satu ujian buat kita.. Allah bagi kita merasa kebahagiaan bukan untuk bermegah dan menunjukkan dekat hamba yang lain bahawasanya akulah orang yang paling bahagia tapi Allah nak kita bersyukur dengan apa adanya kita...


Apa yang kita ada kita perlu sentiasa bersyukur.. Andai ada musibah yang menimpa, itu adalah tanda Allah sayangkan kita.. Allah nak kita mengingati-Nya dalam setiap apa jua tindakan dan kelakuan yang kita buat dalam kehidupan seharian.. 

Walaupun usia aku hidup di muka bumi Allah ini tidaklah selama mana kalau nak di bandingkan dengan kedua orang tua aku.. aku boleh lihat perbezaan dia antara orang yang sentiasa mengingati Allah dan orang yang tidak mengingati maha Pencipta kita..

Aku bersyukur sebab ibu dan abah aku sering mengingatkan aku tentang Allah.. aku sayang kedua orang tua aku.. sangat sayang.. Terima Kasih ibu dan abah sebab dah bagi didikan agama yang cukup untuk menjadi seorang manusia berguna yang masih hidup di muka bumi Allah..

Aku sangat berharap insan yang aku sayang itu berubah.. Aku berharap satu hari nanti Allah bukakan pintu hati dia untuk bertaubat.. Aku tak kisah kalau dia dah lupakan aku.. Aku tak kisah kalau dia benci dekat aku.. tapi satu harapan aku... aku harap dia bahagia dan dia berubah..

>>> Aku hidup di dunia bukan untuk di benci tetapi aku hidup di muka bumi untuk mencari redha Allah... semoga Allah tambahkan iman di dada dan sentiasa melindungi diri aku dari segala anasir jahat dan aku berdoa supaya Allah panjangkan usia kedua orang tua aku dan serta Allah sentiasa bagi sinar kebahagiaan kepada keluarga aku yang tersayang <<<<

Thursday, September 20, 2012

Thanks ustazah..



Semua persoalan yang bermain di ruang legar otak aku semua ustazah dah jawabkan... Aku rasa sangat tenang bila ustazah sendiri yang jawab semua soalan aku...

Antara jawapan yang aku peroleh ( tak perlu tahu apa soalan yang aku tanya jawapan tu dah memberi manfaat kepada semua aku rasa.) :

".. WAJIB selagi tak melanggar syariat tapi hati - hati dengan tipuan dunia.."

" ..Itu bukti kekuatan iman kita.. kalau betul nak tolong kita tak kan kisah apa kata orang... Selagi kita masih memikirkan orang kata bermakna iman kita masih lemah, kita masih ada riak iaitu buat untuk pujian manusia.."

" ..Yang penting kita jaga hati kita, jangan rasa bangga sebab kita di 'pilih', rasa malu dengan Allah sebab Allah datangkan orang dalam keadaan kita sendiri pun tak sekuat mana, rasa ini sebagai amanah dari Allah, gantung harapan agar Allah bantu.. dan yakin bahawa yang merubah dia bukan kita tapi ALLAH.."

"... Boleh jadi baik.. tapi jangan sampai orang mempergunakan kita.. sesekali tak salah kita main tarik tali.. biarkan dia kendali diri dia sendiri di saat kita ada tugasan wajib yang perlu di selesaikan.. kalau benar dia mahu berubah, dia perlu ada kekuatan sebab kita tak akan selamanya bersama dia.."

"... Saya tahu tu, sebab ustazah kenal awak.. seperti kata pepatah buat baik biar berpada, tapi jangan tak buat langsung... tolonglah orang, dia nak berubah bantu dia.. banyak pahala dapat.. tapi ingat ujian pun berat... kalau sampai satu tahap awak terasa di pergunakan, istikarah minta Allah bagi petunjuk.."

Terima kasih ustazah sebab selama ni bagi saya nasihat yang berguna untuk saya.. saya sangat sayang akan ustazah dan cikgu saya yang lain.. walaupun saya bekas pelajar sekolah tapi cikgu dan ustazah tak jemu bagi saya nasihat dan tunjuk ajar kepada saya agar menjadi manusia yang berguna..

Tuesday, September 18, 2012

Kenapa aku?

Kenapa aku?
kenapa mesti aku yang melalui semua ini? 
i wish to be strong.. the strongest that i can..
serius aku rasa semua ni annoying.. serius.. ANNOYING gile.. aku rasa mkin tension.. pasal masalah ni pun buat kesihatan aku makin worst.. aku tahu ini semua ujian Allah.. tak pe... aku just follow the flow...
i hope this problem can settle secepat mungkin..



Sunday, September 9, 2012

Berat...

Hai uolls.. aku da lama tak meluahkan perasaan dekat sini.. aku sangat kecewa dengan sikap manusia.. Aku tahu  apa yang menimpa aku sekarang sangat berat.. tapi aku tahu Allah sayang aku sebab Allah bg ujian dekat aku.. Allah nak jadikan aku seorg yang sabar dan tabah dalam segala macam musibah dan masalah... Aku tetap bersyukur sebab Allah bagi aku mata untuk melihat, telinga untuk mendengar dan hati untuk merasai sesuatu..

Aku mengharapkan Allah tunjukkan kebenaran.. aku tahu org yang jujur dan ikhlas selalu akan menang... tapi aku harap Allah buka pintu hati dia untuk bertaubat.. Aku selalu doakan untuk kau.. 

                     >>> Yang menjadikan mematangkan kita adalah ujian...
                                 Yang menjadikan kita kuat adalah kecewa...
                             Yang indah tak semestinya terbaik..
                                 Tiap kejadian itu ada hikmahnya..
                              Jalan yang terbaik adalah redha...

Friday, August 3, 2012

Happy birthday..

Again and again..
Happy birthday adik wan..
1 august..

* Moga dipanjangkan umur..
* murah rezeki..
* mendapat kebahagiaan di dunia & akhirat..
* bertemu jodoh yang baik..


Nah amik.. 

Hadiah kek untuk kamu.. =D

Thursday, July 26, 2012

Nasi Ayam..

Air tangan ku yang pertama... aku tak penah masak nasi ayam... ini serius.. tapi aku study macam mana nak masak nasi ayam dengan abah.. hehe..

Nasi  yang da siap masak..

Ayam..

Yang complete..

>>> seronok pulak main masak - masak.. hehe

Sunday, July 22, 2012

Blackberry

Thanks to my dad.. kak long sayang abah lebih sebab sponsor blackberry for me.. tak sempat nk update blog skrg.. hehe.. jap aku kasi gambar blackberry aku..


Wednesday, July 11, 2012

Wajahmu

Aku selalu membayangkan wajahmu..
wajahmu selalu dihati..
aku rindu..
rindu pada dirimu,  keluargamu, sifatmu..
Aku tersangatlah rindu..
Senyumanmu..
Ya Allah..
kuatkanlah hatiku...
aku memang rindukan kamu..



Tuesday, July 3, 2012

Julai

Masih belum terlambat nak ckap selamat datang bulan julai..


semoga bulan ini penuh dengan keberkatan..

Tuesday, June 26, 2012

Rindu..

Awak..
kalau awak baca blog saya..
saya nk bagitahu.. 
saya rindu dekat awak..
ketahuilah bahawa saya dah tak marah kat awak..


Marah tu pada hari itu aje..
Esoknya saya dah cool..
saya cuma bagi awak masa aje..
saya tahu..
awak rasa serba salah..
tak apa..
Saya dah maafkan awak dah.. 
^_^

Sunday, June 24, 2012

Biskut


Anda ingin kurus? anda ingin sihat? Mari dapatkan biskut ini dengan segara.. Biskut ini baik untuk kesihatan.. tiada tambahan gula.. Daun stevia ini telah menjadikan biskut ini manis.. rasa manis biskut ini semula jadi.. biskut ini juga mengandungi mengkudu.. 

Biskut ini boleh di dapati dimana?

Temui saya di MAHA yang akan berlangsung pada 25 JUN 2012 sehingga 1JULAI 2012..
Di Paroi, Seremban..

Mari ke seremban.. tunggu apa lagi.. !!

Saturday, June 23, 2012

Beralah..

Hidup aku sebagai manusia selalu di takdirkan untuk beralah.. 
tiada sesiapa yang akan faham kita.. 
kenapa ya? 
hati orang kita selalu menjaga dengan baik..
 hati kita sendiri tiada siapa yang sanggup menjaga..


Janji..

Manusia selalu mungkiri janjinya.. SELALU.. kalau rasa tak boleh berjanji jangan berjanji dengan orang.. dan aku memang tak suka kalau orang da cakap boleh tapi at last orang tu tak ada.. dan aku menunggu macam orang bodoh kat sini.. aku call beratus kali pun tak akat.. at least kalau tak jadi bagi la tahu.. ini tak.. diam aje.. dia ingat aku ni apa?


>>>> next week aku pergi kerja dengan bos aku.. bos yang hensem, baik, take care pasal aku, yang penting gentle..

Wednesday, June 20, 2012

Inkubator..

Entry kali ini aku taip kat ofis di kala bos tak de.. 
HAHA.. 
Bos pergi meeting..
then aku la jadi manager... =P

Ni la muka budak demam.. Salah Aizuddin bawa virus..

Aku praktikal dekat Nourish Care Sdn Bhd Company..
 kat sini manager and assistant manager sangat lah baik..
Selalu tanya and take care pasal aku.. 
hehe..
Assistant Manager dia En Faizul Hensem..  =P
opss.. terlebih sudehhh..
nanti baby saya jeles pulekkk...

Company ni jual produk kesihatan khusus untuk orang yang ada kencing manis..
ada dua jenis produk..

1- Biskut..
2- white coffee..

Biskut dia sangat sedap..
kalau nak beli meh la..
aku jadi marketing person dalam syarikat ni..

>>> sudah.. aku nak buat kerja yang bos bagi.. okay.. nanti update lagi eh..


Tuesday, June 19, 2012

Sweet Memory

Entry arini aku nak cerita apa yang terjadi pada 18 JUN 2012..
Ada dua peristiwa yang berlaku arini..
Dua - dua memang kenangan yang manis bagi aku...

1. Harini aku kene lapor diri dekat FRIM.. untuk menjalankan Latihan Inkubator..
2. Today is our first date.. 


Setelah 8 tahun tidak bertentang mata.. akhirnya dia datang kawasan rumah sewa aku dekat selayang secara mengejut..  Actually aku dah terlelap sekejap sebab aku rasa terlampau penat.. chewing gum adalah saksi.. Dia suruh aku simpan buat kenangan.. HAHA...

Dan..

Yang berlaku pada malam tu biarlah antara aku dengan dia yang tawu..

Awak..
Thanks about last night..
18 Jun 2012 is our first date..
Malam tadi after awak balik saya tak dapat tidur.. HAHA..


>>> sekarang aku demam sebab maybe berjangkit dengan dia sebab dia demam time kita orang date.. hihihi

Saturday, June 16, 2012

Marah..


Disaat aku menaip entry ini aku sedang marah.. 
SUNGGUH..!!!!!!..
Aku tengah marah kat seseorang..
Aku paling benci kalau aku tengah ada perasaan marah..
Kalau orang da buat aku marah...
Korang memang cari NAHAS..

Aku memang susah nak marah gila - gila..
Tapi aku cepat merajuk..
Bila aku merajuk..
Aku cepat cair..
Dan..
Aku senang nak mengalirkan air mata..
Aku terlampau sensitif..
TAPI..
Kalau aku tengah marah...
Aku memang susah nak cool..
so..
TOLONG JANGAN CAKAP DENGAN AKU..!!!!


Nasihat aku kepada semua orang..
kalau PAKAI HANDPHONE sila ANGKAT CALL..
Aku memang pantang kalau call orang tak angkat..
Tak kira siapa...
Dimana..
Dan..
Pukul berapa..

>>>> Di sebabkan aku marah.. aku da LEMPAR & BALING HANDPHONE aku kat dinding... Aku jugak still tak check handphone tu okay ke tak.. Aku MALAS nak check..
Aku memang sakit hati sangat sekarang... Tolong lah.. Aku ni bukan TUNGGUL KAYU okay..!!!!
Kenapa semua orang nak buat aku marah pada 16 JUNE 2012?? Dari pagi tadi smpi sekarang aku still tak cool lagi..!!!!!


Friday, June 15, 2012

Mengapa..


Mengapa aku sering merasa bahawa tiada tempat untuk aku di hati orang yang aku sayang?
Mengapa semua orang yang aku sayang tidak dapat meluangkan masa untuk aku?
Mengapa di saat aku memerlukan seseorang mereka sering tiada?

Mengapa aku tidak dapat merasai kebahagiaan seperti mana orang lain mendapatkan kebahagiaan?
Mengapa aku sering kali merasa bahawa kebahagiaan bukan milikku?

Aku tahu..
Tiada seorang pun yang sempurna..
Di dunia ini tiada yang sempurna melainkan ada yang menyempurnakannya..
Amat sulit untuk menemui insan yang sanggup menerima kita seadanya..
Susah untuk di luahkan dengan kata-kata..
Hanya DIA sahaja yang tahu bagaimana perasaan aku sekarang..

Mengapa sering kali aku merasa aku adalah insan bukan terbaik untuknya?
Mengapa sering kali aku merasa tiada orang yang menghargai kehadiran aku?

Aku manusia lemah..
Aku tidak sempurna..
Aku manusia biasa yang mengharapkan dan mengimpikan kebahagiaan..
Aku berharap..
Satu hari nanti kebahagiaan akan menjadi milik aku jua..


Apa nak buat?


Apa nak kena buat?
Sudah balik rumah aku pun tak tahu nak buat apa...
Usually setiap kali cuti sem aku balik rumah for sure aku akan tolong abah for the whole day..
TAPI..
sekarang pakcik aku sudah ada..
dia duduk dekat rumah aku sekarang..
dia tak ada kerja sekarang..
so..
dia kerja dengan abah...
then..
Sekarang pekerja abah semuanya lelaki..
tak kan aku nak join sekali kot?
aku ni perempuan..

Aku sudah tak ada privacy..
sebab..
ada orang luar duduk sini jugak..
siapa?
Pekerja abah lelaki yang sorang ni duduk kat rumah aku jugak..
oh no..
Aku tidak selesa..
=.=
HELP me please...

>> Itulah kerja aku bila cuti sem selain ambil alih kerja ibu.. macam semua perempuan buat.. Kemas rumah, basuh kain, jemur kain.. dan banyak lagi.. TAPI..  ada banyak masa terluang.. nak hangout pun tak ada teman yang sudi... =(

Thursday, June 14, 2012

Rumahku Syurgaku

This is my house..

Dikala aku tengah menaip entry ini..
Aku sudah berada di RUMAH...!!!!!

Rumahku syurgaku..~

yeahh..
this is my house...
cantik tak?
ehem..
tak ada la cantik mana & tak ada la besar mana macam korang tgk kat gambar ni..
tapi alhamdulilah..
aku bersyukur sebab kehidupan aku sungguh selesa..

tapi..
jangan tak tahu..
semua orang pasti akan jatuh cinta kalau datang rumah aku..
HAHA
view dia sangat best..
rumah aku atas bukit..
depan taman..
pastu menghadap PUTRAJAYA..
yeahh..
that why i like my home..
sungguh tenang suasana dia..
tak sesibuk dekat rumah aku yang dekat ampang tu..

>>> P/s : sudah lama aku tak menjenguk rumah aku satu lagi kat Ampang.. HAHA

Wednesday, June 13, 2012

Berakhirnya...

Dengan berakhirnya Paper Human Resource Management maka berakhirlah semester 4..


Semestinya aku nak cakap..

bye..

bye..

PERLIS...

aku BALIK KL for 3 months okay..

warga-warga Perlis jangan rindu aku ye..

Jumpa di semester 5 ya..!!

Take Care semua..

>>> tonite im going back home sweet home.. have a safe journey.. =)

Monday, June 11, 2012

Orang Penting..


Orang yang paling penting dan orang yang paling aku sayang adalah ibu & abah aku.. 
Tiada siapa yang boleh gantikan tempat dorang..
Aizuddin pon tak boleh gantikan tempat dorang..
Ibu & abah tak dapat digantikkan dengan sesiapa tetapi kekasih hati boleh di gantikkan dengan orang lain..
Jikalau mereka sudah tiada di dunia ini aku tak tahu nak cakap macam mana.. 
Tapi yang paling pasti..
Aku akan rasa hidup aku sangat gelap..
Aku juga rasa kedua kaki aku tak dapat nak bergerak..
Kudrat ku sudah tiada..
Hati aku akan rasa kosong & kehilangan..
Mereka umpama nadi, jantung dan payung bagi aku..
Bagi aku ibu & abah nilai dia amat mahal..

Walupun korang bagi segunung emas pun kat dorang.. 
Emas tu tak setimpal dengan pengorbanan yang dorang dah buat utk kau..
Seriously, kalau orang atau ada ceramah pasal ibu & abah setiap kali tu aku akan menangis..
Aku sedih..
Aku sayu..
Dan setiap kali kalau ibu aku asik cakap ' kalu ibu mati macam mana korang nanti?'
Perkataan tu aku paling pantang aku dengar..
setiap kali dengar memang cepat je airmata membasahi pipi..

..My Soul..

Antara ibu & abah aku..
Aku paling rapat dengan ibu aku...
Apa-apa masalah ibu akan tahu dulu daripada abah..
Ibu selalu ada untuk aku..
Ibu senantiasa memberi semangat..
Ibu adalah pendengar yang baik..
Masa aku sekolah dulu, ibu cakap aku seorang yang pendiam..
Tapi lepas aku masuk matrik aku jadi peramah dalam family..
Dulu...
Ibu tak penah tahu pun aku apply apa lepas SPM..
Ibu tak penah pun ajar aku macam mana nak apply sebab ibu pun tak tahu..
Ibu jugak tak penah tahu tiap-tiap pagi aku akan buat ulangkaji time aku sekolah dulu..
Adik perempuan aku je yang tahu.. HAHA.. 
Dia selalu bising sebab aku buka lampu study dalam bilik sebab terang sangat..
Yang ibu tahu lepas balik sekolah aku menghadap internet, tengok tv 24 hours..
Masa result SPM ibu terkejut dengan result aku dapat..

Kalau abah pula.. 
Abah jenis yang tak pandai tunjukkan kasih sayang..
Abah garang...
Abah lain dari yang lain..
Dia jenis yang suka kritik & cabar anak-anak dia..
Abah tak penah bagi semangat dekat aku..
Abah selalu bagi kritikan..
semuanya pedas-pedas belaka..
Dengan kritikan tu la aku dapat masuk U..
Dengan kritikan & cabaran tu la yang buat result SPM aku okay..
Dengan selalu kena rotan jugak lah aku hampir berjaya sekarang..
Abah paling pantang kalau anak-anak dia tidur lepas solat subuh..
kalau kita orang tidur lepas solat subuh confirm bergegar rumah kitaorang..
HAHA...
Sebab tu tak da siapa yang berani tidur balik..
kalau tidur balik memang kena marah..
Abah akan buat kita orang bangun..
Aku sayang abah aku..
Apa keperluan aku yang tak cukup abah akan usahakan..
Paling best..
Kalau aku nak makan apa-apa abah mesti akan masakkan..
Seriously, air tangan abah tiada tandingan..

..My Family..

Setiap kali aku balik hostel aku akan rindu dengan family aku.. Aku rindu nak gaduh dengan adik aku, aku rindu nak rasa sibuk, aku rindu nak tengok tv sama-sama satu family setiap petang.. aku rindu nak berdebat dengan abah.. aku rindu nak tolong abah setiap pagi.. dekat rumah ibu & abah selalu akan kejut semua anak dia bangun solat subuh.. Aku rindu nak baca yasin ramai-ramai setiap malam jumaat.. Aku rindu nak lepak dengan family aku dekat halaman umah sambil bersaksikan anak rabbit yang sedang bermain- main.. Aku rindu semuanya..!!!

Dulu masa aku sakit, ibu & abah orang yang paling risau pasal aku.. Ibu yang jaga aku selama 2 minggu aku masuk hospital siang & malam.. Berkat dari doa family aku lah yang buat aku totally sembuh dari penyakit yang boleh di kategorikan merbahaya & terlepas dari segala kemungkinan..  Masa tu baru aku sedar dorang yang paling penting dalam hidup aku.. Ibu, abah terima kasih untuk segala-galanya.. kak long sayang sangat dengan ibu & abah.. Nasihat aku hargailah orang tua anda sebelum dia pergi meninggalkan korang..

>> Cukuplah sampai setakat ni..aku da tak sanggup meneruskan penulisan aku di blog ni tentang kisah ni.. Banyak air mata aku sudah membasahi pipi ketika menulis entry ini.. nanti banjir pulak bilik aku dengan air mata.. huhu..

Blog..


Entry kali ini blog..
kenapa mesti blog??
Korang tahu tak sebenarnya blog ni da macam diari kehidupan aku..
Blog ni boleh memberi semangat, bole menguatkan hati aku yang sangat rapuh ni..
Kadang - kadang blog ini dapat memuaskan hati aku apabila aku meluahkan isi hati aku dekat sini..
Blog ni umpama manusia...
Tak semua orang selalu ada bersama kita dikala susah & senang..
Ya, aku memang akui mengadu dekat Allah jauh lagi tenang..
Ya, aku juga mengakui dekat Allah juga kita boleh curahkan segala - galanya..

Dan..
Ya, memang aku tak nafikan kalau kita luahkan isi hati kita dekat orang boleh lega..
tapi..
bagi aku..
nak cari orang yang betul - betul boleh menjadi pendengar yang baik adalah sikit..

Orang - orang yang aku percaya family aku sendiri, kawan baik aku..
terlalu sikit..
dorang tak selalu ada bersama aku..
dorang terlampau sibuk..
Aku akui ada rasa sedikit hampa dan kecewa..
tapi kena faham dorang pun ada kehidupan sendiri & dorang pun ada masalh jugak.
disebabkan tak nak bebankan mereka..
maka wujudlah blog ni..

>>>> Terima kasih kepada insan yang penah hadir dalam hidup aku pada suatu ketika dahulu..  dialah yang ajar aku untuk menulis & everything about this site... tak perlu mention nama sebab ia adalah sejarah silam..


Sunday, June 10, 2012

Tak Sangka


Tak sangka..
ada orang jugak yang sangat menyayangi aku..

Aku sungguh terharu..
Aku rasa sayu..
Walaupun aku sudah lama meninggalkan alam sekolah..
Cikgu & ustazah aku still take care pasal aku..

Ya Allah..
Kau panjangkanlah umur mereka,
Berikanlah mereka kesabaran & ketabahan dalam menjalankan tugas mereka sebagai  warga pendidik..
Aku sayang akan mereka..

Terima kasih guru - guruku kerana telah menjadikan aku orang yang berguna...
Tanpa anda siapalah aku..
Tanpa anda aku tidak akan berada di tahap sekarang..
Nasihat - nasihat yang di beri aku akan ikut.. =)

>>> Aku rindu semua guru - guru yang telah mengajar aku..

Cepatlah


Aku nak cepat abis exam.. 

nampakkan gambar atas tuh?

 sebab tu la nak cepat abis..

AKU...

NAK BALIK..!!!!!!!!!!

NAK BALIK...!!!!!!!!!

Balik ni aku da ada misi..

1. Lepas rindu kat ibu, abah, adik - adik & kat bilik serta katil yang empuk & cantik tuh.

2. Tidur puas - puas.


3. Bagi kasih sayang kat anak - anak rabbit.


4. Nak Shopping.. (sapa boleh teman eh).


5. Tengok Tv puas - puas.



>>> Tak larat nak kerah otak untuk jawab soalan exam...


Friday, June 8, 2012

Hati...


Hati..
tiada siapa yang boleh faham apa isi hati kita..
tiada siapa yang boleh membahagiakan hati kita..
tiada satu manusia yang boleh buat hati kita rasa tenang..
tetapi..
hanya Allah sahaja yang faham & tahu apa yang ada dalam hati kita..

Hati..
Kadang kala manusia hanya suka mempermainkan..
kebanyakkan manusia tidak mampu untuk menghargai orang menyayanginya..

Hati..
mengapakah kau sering menjadi mangsa?
mngapa??
mengapa hati aku sering kali lembut?
mengapa?

Hati..
mengapakah kau sering kali menerima orang yang tidak tahu hargai kita?
mengapa kau jadi selembut kapas?

Diriku rasa sangat sakit..
sungguh hati aku rasa di siat, di permainkan oleh manusia..
dimanakah kebahagiaan ku?

Aku rasa sangat terluka..
hanya aku seorang yang tahu betapa sakitnya..
Aku insan yang lemah..
Tabahkan aku untuk melalui setiap ujianMu Ya Allah..
 =(


Thursday, June 7, 2012

Vandalisme


Vandalisme..!!!

Sapa punya keje la kan?
tak tahu.. tak tahu...

TIPU..!!

TIPU..!!

Aku tawu sapa punya keje sebenarnya.. 
HAHA..
orangnya adalah...

JENG3x..

MUHAMMAD AIZUDDIN..!!!

punya keje..

Aku tak bersalah.. hehe..
 =P


Wednesday, June 6, 2012

Happy birthday

This entry special buat cik su..


Happy birthday to my auntie for 30 years old..
* May Allah bless you always..
* Moga panjang umur & di murahkan rezeki..
* Semoga berbahagia selalu disamping keluarga tersayang
* Moga apa yang di impikan akan tercapai..


okay this is my auntie..
Cantik, jelita & sangat sporting to her niece, nephew & to all our family..
We really - really love her so much..
 You are the best cik su...!!!!


Thanks for your advice yesterday...
Akan ku simpan, cari & gali serta turut..
(^_^)
Enjoy for your birthday..

Budak Bajet


Di sebabkan budak ni sudah jumpe blog aku.. aku da janji nk buatkan satu entry untuk dia.. 
mesti korang tertanya - tanya sapa dia ni??
HAHA...

Budak yang bajet cun (eh aku pon tak tahu dia rasa CUN ke KACAK) nama dia AYUNI...
Dia seorang yang ganas, garang tapi dia suka jugak la take care pasal kawan - kawan dia..
tu pasal dak bilik dia panggil dia MAMA..
Tapi..
Bila ganas macam ni macam perempuan melayu terakhir da hilang sikit..


Sometimes..
Apa yang ayuni cakap boleh buat orang terasa (bagi orang yang senstif sangat) sebab sometimes dia ni cakap main ikut sedap dia aje..
For the first time, aku ingat lagi dalam ramai kawan - kawan aku dia sorang je penah cakap aku ni berlagak..
Lepas apa yang dia cakap tu..
Memang malas aku nak cakap banyak..

tapi..

Dia ni ada baiknya jugak..
Kalau orang tu sakit orang yang pertama akan tolong & jadi nurse dia lah orangnya..
Memang garang dia tu boleh buat orang tunduk ngan dia..

Untuk pengetahuan..
Ayuni ni jugak ramai orang senang kawan dengan dia..
sebab..
dia suka tolong orang..
dia jugak seorang pendengar yang baik kalau seseorang tu ada masalah..
tapi..
aku tak penah pun cerita kat dia apa - apa pun..
hehe...
aku cakap macam tu pemerhatian aku aje...

Aku pun tak tahu sangat pasal dia walaupun aku satu rumah & satu family angkat..
tapi..
tu je la yang aku tahu..

Dan..
Aku nak ucap terima kasih sebab kau sudi kawan dengan orang macam aku..
(^_^)

Aku memang susah nak rapat dengan orang lagi - lagi kawan..
hehe..
Aku ni memang pilih kawan sikit..
sebab hati aku ni macam kapas..
Sensitif..
Hanya family & kawan baik aku je yang tahu betapa sensitifnya aku..
korang je yang tak tahu..

Bila korang mengata aku tapi kalau tengok aku buat - buat tak tahu & buat - buat tak dengar..
sebenarnya..
aku tahu & aku simpan dalam hati.. =)


# Cukup.. sampai tu aje aku nak type..  Ayuni thanks sebab kau kenakan aku semalam... TERBAIK...~



Tuesday, June 5, 2012

This Night..

Entry kali ini.. 
Pada malam ini di saat orang tengah sibuk study subjek risk aku sibuk dengan blog..hehe.. 
tapi tak pa... 
aku tak amik risk.. 
bukan apa.. 
aku rasa belum terlambat lagi nak buat entry khas untuk cikgu kesayangan aku..

to my lovely teacher..
Cikgu Zulina..

 * Semoga dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki..
* Semoga berbahagia disamping family tersayang..
* Semoga diberi ketabahan apabila menjalankan tugas sebagai seorang guru..

dan..

Saya nak ucapkan terima kasih banyak - banyak dekat cikgu sebab cikgu selalu bagi sy kata - kata semangat & telah didik saya sampai saya berada di tahap ini..

Saya amat merindui cikgu..

I love you my teacher..

(^_^)

Friday, June 1, 2012

Sometimes...


Sometimes..
kita merasakan kita memang faham sangat dengan orang yang kita sayang.. 
tetapi..
sebenarnya tidak..

Sometimes..
kita rasa kita ni hebat.. 
tetapi..
sebenarnya tidak..

Sometimes..
kita rasa yang diri kita ni cukup bagus... 
tapi sebenarnya tak..

Sometimes..
Kita juga merasakan bahawa orang yg kita sayang tu tak sayang kita..
tak concern pasal kita..
tetapi..
sebenarnya dia sayang dekat kita..
dia ambil berat pasal kita..
cuma..
kerana kesibukkannya yang membuatkan dia sebegitu..
dan itu hanya perasaan kita saja..

Sometimes..
kita harus mengalah..
kita harus belajar...
kita harus faham..
Jika kita nak orang lain faham kita...
kita kena faham orang tu dahulu baru lah orang lain faham akan diri kita..

Dalam sesuatu perhubungan & persahabatan..
tidak semestinya selalu indah..
kadangkala..
semua itu pahit..
tetapi..
pahit tu lah yang menjadikan.
corak makin bersinar..
apajua sekalipun..
SABAR..
adalah kunci dalam sesuatu..
Perhubungan & persahabatan..

# Now da bulan June.. semoga bulan ini penuh dengan keceriaan & kesabaran serta di berkati..


Wednesday, May 30, 2012

Jodoh..

Lately, ramai yang bercerita perihal jodoh.. tak kira di kampus, hostel, rumah & facebook jua.. begitu jugak dekat laman web twitter.. kalo kita pikir pasal jodoh mesti akan rasa serabut & pening... hehe... itu lumrah & sebagai remaja yg kian meningkat dewasa memang dalam pemikiran kita akan memikirkan jodoh.. tapi jodoh itu rahsia Allah.. Allah sangat sweet sebab dia rahsiakan siapa jodoh kita.. bohong la kan kalau tak ada rasa nak kawen.. 


Jodoh juga selalu menjadi persoalan bagi seorang remaja yang sama baya dengan aku.. especially perempuan.. tindakkan kita sekarang sebagai hamba Allah ialah hanya perlu berdoa, usaha & terus bersabar..

Kalau nak tahu kawan - kawan sekolah aku ramai juga yang serunya da sampai.. ada yang ada anak da pun.. HAHA.. pastu mula la aku berangan & berfikir bila la turn aku pulak.. hihi.. biasalah tuh.. sapa yg tak nak ada keluarga sendiri.. 

tapi..

tapi..

aku ada satu tanggungjawab yang besar.. aku belom balas jasa ibu & abah aku yang susah payah melahirkan & membesarkan aku sampi la sekarang..


Buat insan yang aku sayang..


Ya, awak kita mmg tak sama seperti pasangan lain.. kita sama - sama ada tanggungjawab tetapi dalam bentuk yang berbeza walaupun awak seorang yang super duper busy.. awak tetap setia di hati saya... walaupun awak hati kayu & saya hati kapas sy tetap sayang dekat awak..  Semoga hubungan kita diberkati & mendapat restu serta berkekalan sampai ke syurga..

Aku juga memegang prinsip..


Andai kau adalah IMAMKU aku bersyukur kepada Allah tetapi kalo kau ditakdirkan bukan jodohku aku redha..
Redha itu pasrah.. Pasrah itu menyerah.. =)


# Aku harap si dia cepat sembuh.. demam melanda dirinya sekarang sebab tak cukup rehat.. 

Tuesday, May 29, 2012

Cubaan...

Cubaan apakah yg aku hadapi sekarang?? Bila aku bole mngecapi kebahagiaan untuk selama2nya? Tabahkan hati aku.. Aku tak kuat nak menghadapi cubaan ini semua.. tak ada seorang insan yang boleh memahami situasi aku hadapi sekarang... Kemana dia menghilang? mana kasih sayang? mana hati & perasaannya? mana perhatiaannya?? mana? mana??

Terima kasih..

kerana sudah menjadikan saya lebih tabah & kuat...


Saturday, May 19, 2012

Patut ke tak patut?

Smlm aku dpt surat cinta dari doktor utk pegi ke hospital putrajaya untuk jumpa doktor pakar untuk menjalani pemeriksaan lebih lanjut.. aku skrg tgh pk.. patut pegi ke tak?? adoii.. da 8 tahun aku tak pegi hospital untuk masalah kesihatan.. lama kan?? dulu pon aku skip pegi check up.. yg ni mcm mane pulak eh??



cukuplah dulu aku sakit.. hanya Allah je la yg tahu betapa seksanya dulu.. serius aku tak bole lupa.. sebulan aku tak sekolah.. byk keje yg tertangguh.. then masa 2 weeks masuk hospital mcm2 org sakit yg aku jumpa.. smpi agak fobia sikit setiap kali pi hospital.. err..

lagi pon..

sebenarnya..

aku takut.. !!

kalo aku pegi..

apakah keputusannya??

andai kalo doktor ckp aku sakit?

huhh...

bole buat aku patah hati ni..


Wednesday, May 9, 2012

Kingkong Malaya..

Kali ni aku rasa nak tulis kenangan dulu - dulu.. HAHA..  mmg sgt la happening zaman dulu - dulu..  mesti tertanya - tanya kan?? kenapa tajuk entry KINGKONG MALAYA?? hehe.. sebenarnya kan gelaran kingkong tu aku yang bagi dekat kawan pak cik aku (sekarang da jadi family aku dia kawen ngn adik mak sedara aku).. time tu dia kan nak sangat tengok cita kingkong.. aku la yang jd mangsa dia.. aku memang anti sikit dengan dia.. sebab dia suka kaco ketenteraman awam aku dengan cousin - cousin gurl aku..  Di sebalik cerita kingkong tu.. ada peristiwa yang paling best sekali...


Memang mcm gigi dia..HAHA...


Al - kisah...

Aku dengan twin aku, Dayah time tu di tugaskan oleh parents kita orang jaga arwah atok & nenek aku sebab dorang sakit.. mula - mula nenek masuk hospital pastu bila da dapat kuar hospital arini esoknya bergilir dgn arwah atok aku.. tugas aku bukan setakat jaga mereka tapi aku kene kemas umah, basuh kain, masak utk mereka, jaga kambing, jaga ayam, bg makan kat kambing, ayam..sekarang aku rasa sangat rindu nak buat semua tuh..tetibe aku rasa sungguh rindu dengan arwah atok aku.. yang dulu kalanya suke berburak ngn aku setiap kali aku balik kg.. T_T... eh2 apa pulak cerita sedih - sedih ni.. adoii.. tuka mood balik...
masa aku kena jaga nenek ngan arwah atok aku tu kebetulan abg said (kawan pakcik aku) tetiba bos dia suh keje luar.. keje luar tu pulak dekat ngn umah nenek.. HAHA.. mmg aku rase time tu sgt disaster.. sbb setiap kali kiteorg jumpe mesti akan gado (penah la aku belasah dia & banyak lagi kot).. sbb dia suka kaco aku sapa suh tapi nasib time tu parents aku tak da.. kalo tak habisla aku kene marah sbb belasah dia... Ibu penah ckp lagi aku kawen kan korang berdua baru tawu...nasib la tak kawen ngan aku..hehe.. nasib die kawen ngn kak ayu...kalo tak mesti hensem aku tak ada chance nak ngurat aku.. hahahaha... itu dulu ganas gila, skrg aku tak ganas tahap max camtu da.. da jadi lebih sabar..lemah lembut.. ayu je sekrang.. okay jgn caya aku tipu... HAHA...


eh... eh...

lari tajuk ni...

berbalik pada yg asal.. 
masa kat kg dia ajak aku pegi tgk wayang cite kingkong tapi aku tak nak.. then aku ngn kakak (Dayah) ada plan baik punya.. aku pegi call adik makcik aku tuh ckp yg abg said tu nak tgk cite kingkong dengan dia (abg said cabar aku ckap cmtu dekat kak ayu sbb dlm diam dia minat & suka kat kak ayu tapi malu nak luahkan) apa lg la kan.. aku pon kenakan la dia dua org tuh... tak sangka lak... even dorang tak jd tgk wayang... mase stiap kali balik kg dorang slalu jumpa then mula la ade bibit2 cinta diantara mereka berdua..  dan skrng dorang da kawen.. anak dua da.. hehehe...

tu la kisah KINGKONG MALAYA...


# entah pape tah aku merepek ni.. biar je la.. kepala aku tingtong akibat tak cukup tido..perghh...panjang jugak entry aku yang ni... hope korang tak busan bace entry ni..hehe..

Sunday, May 6, 2012

Tabahkan aku..

Ya Allah.. 
Engkau tabahkan la aku untuk menghadapi dugaan dan cubaanMu...
Aku lemah..
Aku tak kuat..
hanya Engkau saja boleh memberi aku kekuatan untuk menempuhi dugaan ini..


Aku sudah penat..
Aku rasa tak berdaya..
Berilah aku kekuatan, ketabahan dan kesabaran..


Sungguh..
aku sakit.. 
aku lelah..
hanya Engkau sahaja yang bole memberi ketenangan kepadaku..
Amin..


=(

=(

Busy...!!

Aku semakin busy..busy & busy..  skrg aku tak da life.. HAHA.. sebelum tido buat assgment, lepas bangun tido assgmnt.. adoii.. my life full with assgmnt.. aku syg lebih la kau assgmnt.. sampai nk pegi jalan - jalan pon kene fikir 100 kali.. 

Sebab assgmnt jugak aku tak balik time adik aku operate.. haishh... 

nak buat mcm ne kan?

so..

so..


aku berdoa dari jauh untuk kesihatan adik aku..

hope sumenye selamat..

# later kalu ada masa aku update lagi.. 


Friday, April 27, 2012

Emosi

Dikala emosi tak stabil sume jadi tak kene...haishhh... aku rasa nak makan org ja.. aku tgh menahan supaya diri aku jadi sabar ni...

Nabila sabar tu kan indah...

berapa kali nk pesan..??

istighfar banyak - banyak...

haishh..

# Aku rindu dia tapi dia.... =(

nak merajuk..

k bye...

.............................................................................................

Tuesday, April 24, 2012

Bermulanya...

Mesti korang tertanya - tanya.. bermulanya apa?? haha.. bermula la kehidupan aku sebagai seorang student yg busy.. sbb?? assgment sgt la banyak..!!!

Lecturer sy sengaja aje bg due date for submition rapat - rapat...

Due date for submition :

Human Resources Management - 30 april
Product Design - 7 mei
Managerial Accounting - 8 mei
Business Venture Management - 11 mei
Leadership - 16 mei

After that..

The end of may..

You got FINAL EXAM...!!!!

so 

Dont play - play..!!

>>> kan?? padan muka kau Nabila suka buat last minit..hahaha... tak tido la kau pulun buat assgment.. 
T_T

Sunday, April 22, 2012

Come on..

Lama dah aku tak update blog.. Lama tak luahkan dekat sini..  Kawan - kawan tolong cakap kat aku sabar itu indah.. aku tengah belajar untuk menjadi lebih sabar ni.. Aku pon tak tahu la kenapa dengan diri aku sejak akhir - akhir ni.. 

Jalan tu yang aku pilih kan?? so aku harus & wajib sabar.. jangan sesekali melatah & mengeluh.. Aku tahu kau kuat nak hadapi semua ni Nabila.. Ni ujian buat kau.. kau harus ingat Nabila tak semua yang kita nak akan dapat & tak semua yang kita dapat tu semua indah.. 

Come on NABILA...!!!

kau mesti sabar.. 

orang yang sabar di sayangi Allah..

ingat tu sayang.. 

Ibu kan da penah cakap..

istighfar banyak - banyak..







Sunday, April 15, 2012

Happy birthday

Happy birthday..!!!

kepada siapa???

jeng3x..

..Happy birthday to auntie ( mak hensem sy )..

* Moga pnjang umo & dimurahkan rezeki..
* Berjaya di dunia & akhhirat..
* Semoga bahagia bersama family tersyg..

 Love u most untie..

Saturday, April 14, 2012

~..Sayang..~



Sayang..
Aku sangat merindui kamu..
Sayang..
walupun tidak dapat bertemu kerana..
kau terlalu sibuk dengan pekerjaan..
Aku mengerti..
Aku faham..
ya..
memang aku berasa sedih sedikit hampa..

Tetapi..
Aku sangat suka dengan sikapmu..
yang selalu ingat padaku..
Aku juga tertarik akan sifat yang ada dalam diri kamu..
Walau sesibuk mana pun kamu..
Kamu tetap akan meluangkan masa..
untuk
orang - orang yang kamu sayang..
terutama..
untuk...
keluarga..
kerana itu..
Aku sayang akan kamu..

                                                                                                                Nukilan khas Nabila fatini ^_^



>>> Aku ingin mengucapkan takziah kepada kamu kerana telah kehilangan orang yg kamu sayang.. Aku harap kau tabah.. semoga arwah ditempatkan dengan golongan orang - orang yang beriman.. yang masih hidup, perlu meneruskan perjalanan hidup sebagai manusia .. yang sudah tiada, jangan kita meratapi dengan kesedihan tetapi perlu dibekalkan dengan doa untuknya semoga dia aman disana... AMIN..
Al - Fatihah... (",)

You Might Also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...